Flossing terápia

A Sportfizioterápia, a sportsérülések akut ellátásától kezdődően a hétköznapi rehabilitációban, a krónikus mozgásszervi megbetegedések kezelésében hatékonyan, nagy szerepe van.

A technikát egy meghatározott paraméterű latex szalaggal végezzük, melynek felhelyezése és alkalmazása individuális igények szerint történik, mely maximum 2 percet vesz igénybe. Sportfizioterápiában jól alkalmazható kiegészítő módszer. Az elmúlt években nagyon közkedvelt terápiás alkalmazás lett szerte a világon, így Magyarországon is.

A flossing terápia egy kompressziós terápia, mely ízületi és izombántalmak hatékony és nagyon gyors kezelését, fájdalomcsillapítását valósítja meg és nagy mértékben gyorsítja a szöveti regenerációs időt.

Ez a megújított kezelési forma rendkívül sokoldalú, elsősorban a mozgásszervi prevenció és rehabilitáció terén használt komplex fizioterápiás eljárás, amelynek része a floss szalaggal végzett kompressziós terápia. A módszer nagyon jól beilleszthető a gyógytornába, kombinálva egyéb technikákkal, de önmagában is alkalmazható (a kezelést egy állapotfelmérés előzi meg).

A terápia során az egyes izmokat, ízületeket ezzel a speciális gumiszalaggal körbetekerjük, majd a kezelendő testrészt speciális (aktív vagy passzív) gyakorlatokkal mobilizáljuk, ezzel serkentve a szöveti regenerációt.

A kezelés időtartama néhányszor 1-2 perc, egy foglalkozáson belül többszöri ismétléssel. Sportsérüléseknél azonnali beavatkozásként is rendkívül hatékonyan alkalmazható.