Fizioterápiás prevenciós tanácsadás

Az egészség szerepének felértékelődése nem csak egyéni, de társadalmi szinten is egyre fontosabb kérdés. Tudjuk, hogy a vállalati siker egyik titka a hatékony munkavégzés, a teljesítőképes, aktív munkatársak.

Ezzel szemben a rossz közérzet, és egyéb testi tünetek visszatérő megjelenése csökkenti a kollégák munkavégző képességét, eredményességét.
Egyre több munkaadó és HR szakember ismeri fel a munkavállalók egészségi állapota, a termelékenység, a munkahelyi morál és lojalitás közötti összefüggéseket.

Mindannyian tisztában vagyunk vele - és a jelen korra ez különösen igaz -, hogy a munkaadónak a legbiztosabb „befektetése” a jól képzett és hatékony munkavállalója. A munka jellegéből adódó statikus, monoton, illetve az egyoldalú terhelési hatások a koncentráció fokozott csökkenésén túl, komoly mozgásszervi veszélyekkel is járnak.
Nemzetközi kutatások eredményei kimutatták, hogy a humán erőforrásával jól tervező munkaadó, a munkahelyi egészségfejlesztési programok bevezetésével jelentős előnyöket élvez a kevésbé tudatosan működő versenytársaival szemben.

A munkahelyi egészségfejlesztő programjainkkal – a már meglévő tapasztalatainkra és referenciánkra alapozva – ebben tudunk tevékenyen segíteni.

Munkaadók számára:

- csökken a hiányzások száma, csökken a betegállományban töltött idő mértéke,
- csökkennek az orvosi, illetve a dolgozói hiányzásból fakadó költségek,
- csökken a fluktuáció,
- csökken a munkahelyi balesetek száma,
- csökken az esetleges kártérítési igények száma,
- megnő a tényleges munkával töltött órák száma,
- nő a termelékenység,
- javul a termékek, szolgáltatások minősége, csökken a reklamációk száma,
- javul a vállalat külső, belső image-a,
- nő a vállalattal való azonosulás, lojalitás mértéke.


Munkavállalók számára:

- csökkennek az egészségkárosodást előidéző rizikófaktorok,
- pozitívan változik az egyén egészséghez, egészséges életmódhoz való viszonya,
- javul a munkavállalók fittségi állapota,
- javul a munkahelyi légkör és az interperszonális kapcsolatok,
- nő a dolgozó munkahelyi elégedettsége.


Ergonómiai – és fizioterápiás tanácsadásunkat megkeresésük esetén biztosíthatjuk az Önök tevékenységi helyszínein (irodákban, irodaházakban, tárgyalókban, üzemcsarnokokban), vagy kitelepülhetünk a munkahelyi rendezvényekre, a szervezett sportnapokra is.
A tanácsadás, elméleti – és gyakorlati mozgásterápiás ajánlások komplex bemutatásából tevődik össze a munkavállalók aktív részvételével.

Továbbá, rendszeres egyéni kezeléseket és (zárt)csoportos tréninget biztosíthatunk a kiválóan képzett gyógytornászaink irányítása mellett a jól felszerelt és széleskörű eszközellátottsággal rendelkező tornatermünkben.