Evminov gerinctorna

Evminov gerinctorna

Derék -és hátfájdalmakkal küzd?
Nyaka merev és feszül?
Porckorong kiboltosulása vagy sérve van?
Vagy mindezt szeretné elkerülni?
 
Próbáljon ki egy egyedülállóan hatékony, komplex gerinc-rehabilitációs módszert!
 
Az Evminov gerinc-rehabilitáció egy Ukrajnában szabadalmaztatott módszer, melyet évtizedek óta Európa-szerte eredményesen alkalmaznak a különböző gerincproblémák - elsősorban porckorongsérv - megelőzésében és kezelésében.
 
Ez az egyedülállóan komplex módszer egy speciális gerinc-rehabilitációs padon végzett gyógytorna segítségével, rendkívül hatékonyan kombinálja a gerinc regenerálódásához szükséges nyújtó és hátizomerősító gyakorlatokat.
 
Hogyan hat az Evminov módszer?
 
1. Tehermentesíti a gerincet
 
A finom, fokozatos kontrollált nyújtások - a saját testsúly hatására - tehermentesítik a gerincet, ellazítják a törzs izmait, növelik a csigolyák közti távolságot, felszabadítják az idegeket a nyomás alól, ezáltal megszüntetik a hátfájdalmat és csökkentik a porckorongokra ható nyomást.
 
2. Megteremti a porckorong regenerálódásához szükséges feltételeket
 
A kis mozgásokkal végzett statikus és dinamikus gyakorlatok javítják a sejtek tápanyagellátását, élénkítik az anyagcserét, ezáltal elősegítik a gerinc, ill. a porckorong regenerációját. A porckorongok így több folyadékot vesznek fel, a gerincet stabilizáló mély hátizmok erősödésével pedig fokozatosan javul a gerinc stabilitása, mely erős védelmet biztosít a porckorongok és a gerinc kisízületei számára.
 
Nyaki gerinc problémákkal küzd?
Segíthet a Glisson hurok!
 
A Glisson hurok speciálisan a nyaki gerinccel kapcsolatos problémákra, a porckorongok degeneratív elváltozásaira lett kifejlesztve. Egyrészt nyújtja a nyaki gerincet, ezáltal csökkentve a fájdalmas merevséget, másrészt edzi is a nyak mély izmait. A Glisson hurok használata fokozza a porckorongok folyadékfelvételét és elősegíti a nyaki gerinc regenerációját.
 
Milyen esetben segíthet az Evminov gerincterápia?
 
  • porckorong ellapulása (discopathia)
  • porckorong-kitüremkedés (protrusio)
  • porckorongsérv (discus hernia), ill. porckorong műtét utáni rehabilitáció
  • csigolya elcsúszása (spondylolisthesis)
  • ideggyök-gyulladás (radiculitis)
  • hibás testtartás, gerincferdülés (scoliosis)
  • kopás (arthrosis)
  • gerinc nyaki részének betegségei (epicondylitis, radiculitis stb.)
  • baleset vagy műtét utáni utáni gerincregeneráció